InfoDiabet

D I A B E T-ul zaharat este una dintre cele mai răspândite boli cronice netransmisibile şi cea mai frecventă boală endocrină, în care pancreasul nu produce suficientă insulină sau nu o foloseşte eficient. Statistici centralizate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii arată că, în anul 2000, existau în România mai mult de un milion de diabetici şi se estimează că până în 2030 numărul lor se va dubla. Şi mai alarmant este că aproape o treime dintre pacienţii care suferă de diabet zaharat nu sunt conştienţi de existenţa bolii.

Lipsa de informare şi mai ales de avertizare a pacienţilor (îndeosebi cei care suferă de diabet zaharat de tip 2, nou descoperiţi) privind importanţa auto-controlului glicemiei poate să ducă la complicaţiii şi suferinţe. Educaţia pacientului în diabet este esenţială pentru prevenirea complicaţiilor cronice ale acestei boli.

În acest context, campania este menită să ofere tinerilor, şi nu numai, informaţiile şi educaţia necesară pentru a conştientiza pericolele pe care le poate aduce această boală.  Totodată, campania doreşte să aducă atât persoanelor care prezintă risc de boală, cât şi celorlalţi informaţiile necesare privind îngrijirea şi auto-controlul acestei boli.

AntiSIDA

S I D A(Sindromul Imunodeficienței Dobândite), este o afecțiune a sistemului imunitar, caracterizată prin infecții oportuniste, neoplasme, disfuncții neurologice și o mare varietate de alte sindromuri. Statistici arată că peste 60 de milioane de oameni au fost infectaţi cu HIV încă de la descoperirea acestei boli. Mai mult, în fiecare an mor în jur de 2 milioane de oameni din cauza HIV/SIDA. Potrivit unui raport, în România, numărul persoanelor infectate cu virusul HIV era îngrijorător de mare în 2007 (10.447). Ceea ce este şi mai îngrijorător este faptul că, potrivit aceloraşi statistici, numărul adolescenţilor şi tinerilor infectaţi acoperă o treime din aceste cazuri.

Astfel, desfăşurată sub sloganul “Viaţa ta are prioritate, protejează-te!”, campania are scopul de a informa persoanele tinere, şi nu numai despre modaliatăţile de prevenire a infectării cu virusul HIV.  De asemenea, prin acest proiect se doreşte ca atât persoanele cu risc de boală, cât şi ceilalţi să cunoască care sunt simptomele acestei boli şi mai ales informaţiile legate de infecţie, complicaţiile pe care aceasta le generează şi în final felul în care evoluează boala.

Şi tu poţi fi Moş Crăciun şi Colindăm prin UMF

C R Ă C I U N-ul este o sărbătoare, care are pentru fiecare dintre noi o semnificaţie aparte. Aceasta reprezintă un prilej de bucurie în special pentru copiii, care aşteaptă nerăbdători să împodobească bradul, să meargă la colindat şi nu în ultimul rând să primească cadouri de la Moş Crăciun.

În acest sens, desfăşurate simultan, în perioada 15-19 decembrie 2014, aceste campanii doresc să aducă spiritul Crăciunului în Universitate. Totodată proiectele au şi o latură umanitară cu scopul de a face o bucurie copiilor din centrele de plasament. Unul dintre obiectivele noastre este să implicăm un număr cât mai mare de studenţi în activitatea de voluntariat şi dezvoltarea spiritului caritabil. De asemenea, vrem să aducem în atenţia studenţilor lipsurile pe care le au copiii din orfelinate.